donderdag 9 juli 2015

300 dagen zon

Dat hebben ze hier jaarlijks in Wyoming, de laatste dagen horen daar duidelijk niet bij. Veel regen en ook een stuk kouder, daar moeten we weer even aan wennen. Maar de landschappen blijven even adembenemend. Vanuit Lander fietsen we door het Wind River Reservation. Een indianen"reservaat" van de Shosone en Arapaho indianen. We kamperen er naast de brandweerkazerne van Crowheart. In Dubois, een echt cowboystadje dan weer, maakt Warre op de camping zijn eerste ritje op een paard.




 
 
We klimmen weer hoger en laten de woestijn en badlands achter ons, bomen, riviertjes en veel bloemen krijgen we in de plaats. We komen dichter en dichter bij Grand Teton en Yellowstone en zitten nu ook in grizzlybeer gebied. Een bocht in de weg en kamperen, zijn plots heel wat spannender.




 
Vandaag rijden we de Togwotee Pass over, helaas met veel regen en dus is het zicht niet ideaal. In de afdaling worden we gewaarschuwd door twee klimmende fietsers. Een halve mijl verder zit een beer in de berm aan een karkas te eten. We rijden verder, de vingers aan de remmen, de spieren op spanning om indien nodig wat harder te trappen en de peperspray op scherp. Wat verder zien we een rijtje auto's geparkeerd, sommige met de deur open, camera's in de aanslag. Daar zal het zijn. De beer ligt rustig in de kant, tussen de struiken, na te genieten van zijn maaltijd. Grizzly, check!
 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten