vrijdag 5 juni 2015

Boulder - 300 days of sunshine

Begin juni is anders. Van onweer naar onweer en dus zijn de vele fietspaden overstroomd. Gelukkig mogen sandalen nat worden en zit Warre hoog en dus droog in het fietsstoeltje.


Chris - onze Warmshowers.org gastheer - loodste ons van fietsenwinkel naar fietsenwinkel op zoek naar een nieuw stuur voor An. Het vlinderstuur was gebogen uit het laadruim van het vliegtuig gekomen. In het gezellig chaotische communitycycles.org-fietsatelier, vonden we tussen de stapels tweedehands sturen een "nieuw" exemplaar. Alles beter dan 3.000km met een verwrongen vlinder.


De eerste fietsdag van Denver naar Boulder verraste ons. In downtown Denver fietsten we via de Cherry Creek Trail, verkeersvrij en tussen de zwaluwen en reigers de voorstad in. Amerika mag dan een autoland zijn, ze stoppen wel allemaal (tot nu toch) om je over te laten en blijven netjes achter je rijden als de weg smaller wordt wegenwerken.
In Boulder logeren we bij Chris en Mary en worden we na 60km onthaald op lekker eten, een frisse pint, verfrissende douche en een zacht bed. Thank you!


Boulder lijkt wel de ideale plek in de VS te zijn. Fietsersparadijs, lekkere ijsroom, veel lokale brouwerijtjes, veel parken, de bergen vlakbij (een uurtje met de bus en je kan gaan skiĆ«n...), leuke sfeer. En Karl, ze hebben hier ook een universiteit (en een REI) ;-)


2 opmerkingen:

  1. Tijdens de BBQ van Natuurpunt was er ook een flink onweer, we konden met zijn allen dicht bijeen onder het afdak. Jullie hebben de groeten van iedereen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een van mijn vrienden van Santa Barbara heeft een job aan de University of Colorado Boulder.

    BeantwoordenVerwijderen