maandag 8 juni 2015

klimmen - het moest er ooit van komen

Chris en Mary fietsen met ons de stad uit. Aan Boulder Reservoir - een noodwatervoorraad - zwaaien ze ons uit en gaan wij verder richting Lyons. We volgen de voet van de Rocky Mountains, de klimmetjes zijn voorlopig nog vlot te verteren.

 
In Lyons belanden we in het Aspen Leaf Motel, vermoedelijke datum van inrichten ergens in de jaren 60. Warre is blij met de speeltuin van de lagere school en wij met een restaurantje dat lekkere gegrilde groenten serveert.

 
Van Lyons gaat het via weg n°7 naar Olive Ridge campground even voorbij Allens Park. De hele dag rijden we bergop. In de namiddag betrekt het en begint het te rommelen, even later krijgen we onze eerste hagelbui van de trip. 's Avonds hebben we meer dan 1.000m klimmen in de benen en slapen we op 2.500m. De sneeuwgrens lijkt niet zo ver meer, maar de toppen van de Rockies zijn dat wel.



Vandaag ging het nog even tot aan 2.780m. In de afdaling denkt Hans een mooi picknickplekje gevonden te hebben. Twee bochten verder wachtte een mooi meertje (Lily Lake) met prachtig panorama op de bergen en picknickbanken. Geen eten, maar wel pootjebaden dan maar. Een snelle afdaling brengt ons tot in Estes Park.

 
 
Warre is ondertussen fan geworden van de kolibri’s. Ze suizen onder luid gezoem door het bos. De ideale vervanging voor Bob de Bouwer of Maja de Bij. Met een speeltuin en – eindelijk – spaghetti bij het kamperen is zijn dag helemaal geslaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten