vrijdag 26 juni 2015

Bye bye Colorado, hello Wyoming

Na Steamboat Springs fietsen we richting Rawlins. Via Columbine gaan we richting Steamboat Lake. Zalig om even met de voeten in het water te zitten.




Daarna gaat de weg via enorme ranches en duurt het even voor we een kampeerplek vinden. De Ladder Ranch heeft voor fietsers een grasveldje omzoomd met enorme wilgen in de aanbieding en ook nog eens avondeten. Dat slaan we niet af. Warre is vooral gecharmeerd door de puppies die er rond lopen. De weg loopt er net langs de grens, dus we eten al in Wyoming maar slapen nog in Colorado.
 

De vlag van Colorado (de middelste) zeggen we vaarwel en rijden nu Wyoming binnen en dat zullen we geweten hebben. De volgende dagen klimmen we weer omhoog om dan telkens weer af te dalen naar riviertjes of creecks zoals ze dat hier noemen.

 
Er zijn grote wegenwerken bezig op de weg naar Rawlins, toch mogen we er door. En voor Warre zijn het topdagen, trucks, bulldozers, .... ze passeren allemaal. De ene al wat indrukwekkender dan de andere.
 
 De beroemde Aspen Alley, en dan nog een nachtje kamperen in het Medicine Bow Forest, daarna zien we niet veel bomen meer en komen we in de woestijn terecht. Desolate landschappen en heuvel op en af, en zo gaan we maar door.




En dat bij wel zeer warme temperaturen. Water en schaduw, appreciƫren we nu des te meer. We overnachten nog een laatste keer aan het Teton reservoir om dan de laatste 15 mijl naar Rawlins te doen. Met ijs en fris water als beloning, zalig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten