donderdag 20 augustus 2015

Dusty and dry

Vanuit Seeley Lake rijden we verder naar het noorden. Het is hier heel droog en de gravelwegen laten hun sporen na. De fietskar wordt al snel grijs, net als de fietstassen, onze benen en Warre. Misschien dat hij daarom de laatste dagen het fietsstoeltje verkiest boven zijn nestje een paar tiental centimeter van een stofopwerpend achterwiel. Gelukkig komen we slechts een handvol auto's tegen en gaat de route meestal door bos. We genieten van de schaduw.

Aan meren hier geen gebrek, Swan Lake, Flathead Lake, Echo Lake, .... Het ene heeft een leuk cafeetje met lekkere taart, het andere heeft een toeristisch stadje met een speciale fietscamping, nog andere speedboten en jetski's.

Van de bergen van de Bob Marshall Wilderness zien we slechts een vaag silhouet. De rook van de vele bosbranden is de laatste dagen enkel erger geworden. Deze ochtend zijn onze zadels zelfs bedekt met kleine asdeeltjes.

De laatste dagen slapen we steeds met andere fietsers die naar het zuiden fietsen, altijd leuk om eens te babbelen met mensen die ook op avontuur zijn, zoals Warre dat zegt.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten