donderdag 27 augustus 2015

Where did all the mountains go?

Noodgedwongen blijven we in Columbia Falls twee dagen. De smokey lucht is echt wel op zijn hoogtepunt en de zichtbaarheid heel slecht. Het openluchtzwembad is zelfs gesloten wegens de slechte luchtkwaliteit. Het advies luidt:  blijf binnen en doe geen zware inspanningen. Maar ze hebben hier een leuk café (Basecamp Café), een toffe bib en de eerste dag een boerenmarktje, dus we vervelen ons niet. En gelukkig barst de laatste avond een hevig onweer los en krijgen we weer even zicht op wat blauwe lucht en bergen.


Zonder smog – zalig – fietsen we naar Glacier National Park en kamperen we in Apgar. In juli en augustus is het er meestal drummen voor een plaatsje, maar door de vele bosbranden laten heel wat toeristen Glacier NP links liggen.  Ook wij passen onze route aan. Ons plan om helemaal naar boven te fietsen, laten we varen. We hebben geen zin om tegen een tijdslimiet (je moet met de fiets voor 11 uur boven zijn) en in die rokerige lucht naar boven te fietsen. Dus we nemen de shuttle naar boven en maken daar een wandeling naar Hidden Lake. Een mooie wandeling en als beloning veel marmotten, grondeekhoorns, berggeiten en zelfs een grizzly die meermaals het pad kruist en verkoeling zoekt in een riviertje.


  
 
 

 Vanuit Apgar fietsen we naar Polebridge. Het piepkleine dorpje is off the grid en haalt zijn elektriciteit uit een handvol zonnepanelen. Een café, een hostel, een kleine winkel met bakkerij en wat huizen in the middle of nowhere. Meer is het niet, maar voor ons een paradijs. De koeken en het brood zijn er zalig, mmmmmm. Slapen doen we er in een tipi.
 
  
 
Na Polebridge moeten we flexibel zijn. De weg naar Eureka is afgesloten door een bosbrand en dat betekent omrijden via het zuiden. Maar ook daar botsen we op een slagboom. Een extra omweg van 20 kilometer brengt ons terug op de weg naar Canada. Moe, onder het stof en met zicht op de bosbrand vinden we verfrissing in Dickey Lake.



Nog 1 dag USA en morgen steken we de grens over naar Canada. Hopelijk blijft de rook aan deze kant.

1 opmerking:

  1. het ziet er een héél gevarieerde en schone reis uit. Ik kom in elk geval graag lezen (en kijken naar de foto's)

    BeantwoordenVerwijderen