zondag 30 augustus 2015

Grasmere of all places


We steken in Roosville de grens over, bye bye USA, hello Canada.
 
 
 
En dan fietsen we verder naar Grasmere want daar hebben we voor de picknick afgesproken met Anja en Jan. Grasmere of all places, veel stelt het echt niet voor. Er is een tankstation, klein winkeltje, een gesloten eetbarakje en een mooie verzameling afgedankte rommel. Dat laatste hoort hier blijkbaar bij je huis. Wat auto’s die niet meer werken, een oude ijskast, een scheefgezakte caravan, een verroeste benzinepomp, een overgroeide tractor,… het krijgt een prominent plekje in de tuin. Zou het kunnen dat de hoeveelheid brol aangeeft hoeveel nieuwe spullen je je kan veroorloven? Het lijkt eerder twijfelachtig.
Maar het is leuk om er Anja en Jan te treffen. We picknicken aan Loon Lake en babbelen de hele namiddag. Het was fijn om nog eens bekend volk te zien, merci dus Anja en Jan om die extra kilometers te rijden om ons te zien.



 

We slaan onze tent op aan Loon Lake (met een loon of duiker op het water = de wolf die Tom Waes in Alaska hoorde J) en rijden via Elko naar Fernie. Elko is ook niet veel meer dan een tankstation met winkel, motel en RV campground. We kiezen voor een nachtje in het motel als we op de kampeerplekken de ene verse berendrol na de andere vinden. Het is een slecht bessenseizoen en beren durven dan op minder gewenste plekken hun kostje bij elkaar te scharrelen.

5 opmerkingen:

  1. Hipper de piep hoera voor Hans, geniet maar lekker verder van je reis en tot ziens Groetjes Micheline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkige verjaardag Hans!! Geniet nog heel veel van jullie superreis! Griet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gelukkige verjaardag Hans!

    Groetjes
    vera

    BeantwoordenVerwijderen