donderdag 6 augustus 2015

We gaan op reis en nemen mee een 2,5 jarige.....

En eigenlijk verschilt dat niet zo veel tussen op reis gaan en ermee thuis blijven. Net als thuis is er nood aan wat structuur. Voor het slapen gaan: tanden poetsen, flesjes, verhaaltje van Jip en Janneke in de tent, overlopen wat we allemaal vandaag gedaan hebben. Tijdens de potjespauze een verhaaltje van reusje en draakje (dat we even later in aangepaste versie uit de fietskar horen komen). Bij het fietsen na 20 minuten een koekje. Bij het eten: gewone havermout en geen chocolade erbij, enkel vanille ijsje, ...

Hij kan ongelooflijk lief zijn maar ook zijn kuren hebben (the terrible 2 fase is echt wel aangebroken ;-)). Hij stelt heel veel vragen: wat eet een bever, coyote, beer, .... maar ook waar komt dit en dat vandaan.

Voor de rest is het een groot avontuur voor Warre, zijn speelgoed en boekjes zijn beperkt maar onderweg vindt hij overal wel iets anders om mee te spelen. Takken, stenen, rotsen, water, zand, .... alles heeft zijn nut. De ene dag hebben we een dierentuin mee, de andere dag zitten we met een monsterfile, .... Een tak kan dienen als een brug of om in zijn mond te steken als hij een bever is. Onze stoeltjes zijn dan weer ideale karretjes of grasmaaiers, onze spankoorden zijn slangen, .....

In het begin wilde hij niet weten van de fietskar en was ze in gebruik als bagagekar. Nu verkiest hij de kar boven de stoel en is het zijn nestje geworden. Stickers zijn een groot succes en die vinden we overal, op zijn kleren, in de kar, op de fiets, en na elke rustpauze op de grond.

En voor de rest blijft het ons papegaaitje dat ons nazegt en daardoor ook al wat Engels kan. En dingen zegt waarbij we vaak onze lach moeten inhouden.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten